Nieuwsartikel

STATE OF THE ART MEET UP: GRONINGEN 29 NOVEMBER 2017

STATE OF THE ART MEET UP: GRONINGEN 29 NOVEMBER 2017

De belastingdienst doet niet leuk en ook niet makkelijk. Je baas of opdrachtgever wil niet betalen. Een klus die moeilijk in te schatten is qua prijs. Verzekeringen of broodfonds, ja graag, maar hoe dan?
Ben je werkzaam in de culturele sector als (aankomende) professional? Werk je autonoom, in opdracht, voor een gezelschap of bedrijf? Heb je een brandende vraag over een geschil of een overeenkomst? Met je handen in je haar over je auteursrecht? Twijfel je over het tarief wat je het beste kunt vragen voor een opdracht? Kom dan op donderdag 29 november naar de State of the Art meet-up.

Deze gratis meet-up wordt georganiseerd door de Kunstenbond in samenwerking met HaViK Groningen. Je kan je aanmelden voor een speeddate met een van de specialisten op het gebied van belastingen, juridische zaken, communicatie of belangenbehartiging.

Avonds ben je welkom op de avondsessie op academie Minerva, waar we het gaan hebben over bepalen van prijzen en tarieven. De avond wordt geopend door Andrea Möller, per 1 september werkt zij als regiomakelaar Noord voor het Mondriaan Fonds.

State of the art vind plaats op 29 november. De speeddate’s zijn van 16.00 en 18.00 uur, locatie nog nader te bepalen. De avondsessie is van 19.30 tot 21.00 uur op academie Minerva, locatie praediniussingel.

Meedoen is gratis, van te voren aanmelden is nodig. Kijk op www.kunstenbond.nl/state-of-the-art

Over de kunstenbond

De Kunstenbond is in Nederland de enige vakbond voor alle creatieve zzp’ers en werknemers en is er voor iedereen die zichzelf creatief óf kunstenaar noemt of een creatieve beroepsopleiding volgt. Een divers pallet aan mensen met een gezamenlijke drijfveer: passie voor het maken. Al die makers verdienen ook een eerlijk inkomen. De Kunstenbond maakt zich hard voor een sterke positie voor alle creatieven, door zich o.a. vast te bijten in het thema Weet wat je waard bent, met lobby’s voor betere tarieven voor zelfstandigen en aandacht voor onderwerpen zoals collectief onderhandelen voor zzp’ers en bescherming auteursrechten.

Over havik

Havik is een veelzijdige atelier en kunstorganisatie voor professioneel beeldend kunstenaars en vormgevers in de stad Groningen. HaViK organiseert werkruimte, ruimte om te kunnen experimenteren, een creatief (internationaal) netwerk en is belangbehartiger voor de Groninger beeldend kunstenaars. Vanuit de rol als belangenbehartiger organiseren we nu samen met De Kunstenbond voor de eerste keer in Groningen: Lets Meet.

---------------------

Contact:

Wilt u meer informatie of contact?

Namens de kunstenbond: Kim Vogels,  kim@kimvogels.nl, 0651784702, www.kunstenbond.nl

Namens Havik: Lieselot Van Damme, lieselotvandamme@gmail.com, 06 196655163, www.havik-groningen.nl

Speeddate: 29 november 2017, locatie nog nader te bepalen, 16.00 – 18.00

State of the Art avondsessie: 29 november 2017, locatie: academie Minerva, locatie praediniussingel, 19.30 – 21.00 uur.

Aanmelden kan op www.kunstenbond.nl/state-of-the-art